Οξειδοβιοδιασπούμενοι Σάκοι Απορριμμάτων

Η Manifest στις αρχές του 2008 έκλεισε ειδική συμφωνία για την αποκλειστική εμπορία και διάθεση οξειδοβιοδιασπώμενων σάκων απορριμμάτων με το λογότυπο της εταιρείας μας εκτυπωμένο σε όλο το μήκος της σακούλας.

Τα οξειδοβιοδιασπώμενα πλαστικά προϊόντα είναι η εξέλιξη και αναβάθμιση των συμβατικών πλαστικών προϊόντων, κάνοντας το υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον, χωρίς να χάνει καμία ιδιότητα του πλαστικού που γνωρίζουμε.

Τι είναι η οξειδοβιοδιάσπαση ;
Οξειδοβιοδιάσπαση, ονομάζουμε τη βιολογική διάσπαση των υλικών, με τη προσθήκη οξυγόνου στη σύστασή τους, ώστε να βοηθά στη φυσική σήψη των αποβλήτων και την αφομοίωση τους στο περιβάλλον χωρίς να είναι επιβλαβής.
Στις πλαστικές ύλες , η οξειδοβιοδιάσπαση ενεργοποιείται με τη χρήση των φωτοδιασπαστών, δηλαδή πλαστικές ύλες ευαίσθητα στο φως και την θερμότητα.

Όλα τα προϊόντα που περιέχουν πλαστική ύλη και απορρίπτονται στα σκουπίδια επιβιώνουν στο περιβάλλον, για περισσότερα από τετρακόσια χρόνια.

Οι φωτοδιασπαστές προστίθενται κατά την παραγωγή της πρώτης ύλης, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά ο χρόνος διάσπασής τους και η πλήρης απορρόφησή τους να ποικίλλει από 3 έως 18 μήνες, εξαρτώμενη και από τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Οι οξειδοβιοδιασπώμενοι σάκοι απορριμμάτων, λοιπόν, δεν συντηρούν συσκευασμένα τα απορρίμματά μας παντοτινά, αλλά αυτοκαταστρέφονται στο χρόνο τους, εφόσον εκτεθούν στο φως και τη θερμότητα, συνεισφέροντας σημαντικά στην διαδικασία απορρόφησης των οργανικών περιεχομένων τους από το περιβάλλον.

Our official blog
Manifest at Google plus